Klaar voor een potje Craps?

Craps kan een lastig spel zijn, maar als je enkele eenvoudige tips volgt, kun je het meeste succes hebben aan de tafel. In deze blog post, zullen we enkele van de beste Craps strategieën bespreken om je te helpen vaker te winnen. We zullen ook belangrijke dingen behandelen die je moet onthouden bij het spelen van Craps, zodat je kostbare fouten kunt vermijden.

Volg deze tips en je zult op weg zijn om een Craps pro te worden!

Wat is Craps en hoe speel je het?

Craps is een dobbelspel waarbij de spelers wedden op het resultaat van een worp, of een reeks worpen, van een paar dobbelstenen. Een speler kan inzetten op de “paslijn” of de “niet paslijn” Als de speler op de paslijn wedt, wedt hij of zij dat de dobbelstenen een bepaald punt zullen passeren, of er voorbij gaan. Wedt de speler op de don’t pass lijn, dan wedt hij of zij dat de dobbelstenen dat punt niet zullen passeren. Het spel wordt gespeeld met twee dobbelstenen. Eén speler, de “shooter” genoemd, gooit de dobbelstenen. De andere spelers wedden erop of de shooter zal “passen” of “niet passen”.

Als de shooter bij de eerste worp een 7 of 11 gooit, heet dit een “natural” en past hij of zij automatisch. Als de shooter bij de eerste worp een 2, 3, of 12 gooit, heet dit “craps” en past hij of zij automatisch niet. Elk ander getal wordt wat men de “point” noemt De shooter moet dan met de dobbelstenen blijven gooien tot hij of zij ofwel opnieuw de punt gooit (in dat geval past hij of zij) of tot hij of zij een 7 gooit (in dat geval past hij of zij).

De verschillende soorten inzetten

Er zijn een paar verschillende inzetten die je bij Craps kunt doen. De meest voorkomende inzet is de pass line inzet. Dit is wanneer je wedt dat de shooter zal passen. De kans dat dit gebeurt is ongeveer 50%. Als je je kansen om te winnen wilt vergroten, kun je ook inzetten op de don’t pass lijn. Dit is wanneer wed je dat de schutter niet zal slagen. De kans dat dit gebeurt is ongeveer 50%. Je kunt ook inzetten op de come lijn. Dit is wanneer je wedt dat de volgende worp een come out worp zal zijn. De kans dat dit gebeurt is ongeveer 33%.

De strategieën

Nu je de grondbeginselen van Craps kent, bespreken we enkele strategieën om je te helpen meer geld te winnen. Een belangrijk ding om te onthouden is dat je nooit tegen de shooter moet inzetten. Dit is omdat de shooter een grotere kans heeft om te passen dan om het even welke andere speler aan de tafel. Als je tegen de shooter wedt, geef je in wezen je kansen op winst op.

Een andere belangrijke strategie is om altijd gebruik te maken van free odds bets. Dit zijn weddenschappen die geen huisvoordeel hebben en je een betere kans om te winnen. Je moet ook proberen propositie weddenschappen te vermijden. Dit zijn weddenschappen die een hoog huisvoordeel hebben en je tijd niet waard zijn.

Hoe je de kansen kunt berekenen?

Er zijn verschillende weddenschappen die bij craps geplaatst kunnen worden, en de kansen voor elke weddenschap variëren naar gelang de waarschijnlijkheid van de bepaalde uitkomst. Bijvoorbeeld, inzetten op een enkel getal geeft de speler de hoogste kansen om te winnen, maar heeft ook de laagste uitbetaling. Inzetten op meerdere getallen geeft de speler lagere kansen om te winnen, maar heeft ook een hogere potentiële uitbetaling. Het berekenen van de kansen voor elke inzet kan de speler helpen te kiezen welke inzetten hij moet doen om zijn kansen op winst te maximaliseren.

Dingen om te onthouden

Er zijn een paar makkelijke tips om te onthouden die je zullen helpen van dit spannende spel te genieten.

Ten eerste, zorg ervoor dat je de basis inzetten leert voordat je begint te spelen. De pass line inzet is de eenvoudigste inzet om te doen, en hij heeft een laag huisvoordeel. Als je eenmaal een gevoel voor het spel hebt, kun je met andere inzetten gaan experimenteren. Zorg er alleen voor dat je binnen je comfortniveau blijft en zet nooit meer in dan je je kunt veroorloven te verliezen.

Ten tweede, onthoud dat Craps een sociaal spel is. Veel spelers genieten van de kameraadschap door elkaar aan te moedigen en te delen in de opwinding wanneer iemand een grote winst behaalt. Wees dus niet verlegen om een gesprek aan te knopen met andere spelers.

En tenslotte, heb plezier! Craps is een snel spel vol actie en spanning, dus omarm de chaos en geniet!

Gerelateerde berichten