Tweedehands auto leasen? Dit zijn de voordelen!

Ben je toe aan een nieuwe auto, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen om er eentje te kopen? Dan besluit je mogelijk om nog even met de huidige auto door te rijden. Zonde, want dit hoeft niet. Je kunt namelijk ook voor private lease kiezen. Als je het maandelijkse bedrag aan de hoge kant vindt, is een occasion leasen misschien iets voor jou. In deze tekst zetten wij alle voordelen van een tweedehands auto leasen op een rijtje.

Occasion leasen is goedkoper

Wanneer je private lease overweegt, gaat jouw voorkeur mogelijk uit naar een nieuwe auto. Dit is op zich logisch, maar voor een splinternieuwe auto betaal je vaak een aanzienlijk bedrag per maand. Heb je dit er niet voor over? Denk dan niet direct dat private lease niets voor jou is. Bij veel leasemaatschappijen kun je vandaag de dag namelijk ook voor occasion private lease kiezen. Je leaset in dat geval geen nieuwe, maar een tweedehands auto.

Omdat een occasion al minimaal één gebruiker heeft gehad, is de auto minder waard dan wanneer je hem nieuw zou kopen. Dit heeft een positief effect op de leaseprijs. Voor het vaststellen van de prijs kijkt een leasemaatschappij onder meer naar de waarde van een auto. Omdat een tweedehands auto minder waard is dan een nieuwe, betaal je maandelijks een lager bedrag voor een occasion.

Auto is sneller beschikbaar

Een tweede voordeel van een tweedehands auto leasen is dat het voertuig over het algemeen een stuk sneller beschikbaar is. Wanneer een leasemaatschappij een tweedehands auto aanbiedt, hebben zij deze vaak op voorraad. Heb je interesse in het voertuig? Dan kun je hem meestal binnen de kortste keren meenemen. Als de auto helemaal in orde is, mag je hem direct na het ondertekenen van het leasecontract misschien al wel meenemen.

Wanneer je voor een nieuwe auto kiest, kun je er niet direct mee wegrijden. Een leasemaatschappij moet de auto namelijk eerst voor jou bestellen. Het kan zijn dat het voertuig snel geleverd wordt, maar de levertijd van auto’s is de laatste tijd alsmaar verder opgelopen. Kijk er daarom niet raar van op als je lange tijd moet wachten voordat je de auto eindelijk op kunt halen.

Kortere looptijd dan bij een nieuwe auto

Wie een nieuwe auto leaset, sluit vaak een contract af met een looptijd van 60 maanden. Dit houdt in dat je 5 jaar vastzit aan de leaseauto. Bij een lange looptijd betaal je doorgaans het laagste bedrag per maand, maar besef je goed dat je meestal niet onder het contract uit kunt. Bij private lease tweedehands is de looptijd over het algemeen een stuk korter. Zo kun je een tweedehands auto bijvoorbeeld ook leasen voor een periode van 12 of 24 maanden. Hierdoor zit je minder lang vast aan een leasecontract.

Gerelateerde berichten