Tips voor het verkopen van zilver

Heb jij nog wat oude spullen van zilver in huis en wil je deze wel graag verkopen? Dan zijn er natuurlijk allerlei mogelijkheden om dit te kunnen doen. Zilver is immers relatief waardevast. Dit is daarom dus ook direct de reden waarom het zo ontzettend populair is onder bijvoorbeeld beleggers. Daarnaast is de zilverprijs ook online te vinden, waardoor je op basis van het gewicht al een goede inschatting kunt maken hoeveel of het nu allemaal waard is. Omdat het verkopen van zilver best lastig kan zijn, hebben we een aantal tips voor je, die jou hierbij kunnen helpen.

Check de keurmerken

Het komt vervelend genoeg regelmatig voor dat mensen een stuk minder voor hun zilver krijgen, dan waar recht op hebben. Niet voor niets staan er daarom allerlei verschillende keurmerken op, waardoor het zilvergehalte ontzettend transparant is. Het is dus belangrijk dat je dit goed controleert, zodat je exact weet hoeveel aandeel zilver er in jouw spullen zit. Dit bepaald namelijk de uiteindelijke waarde wanneer je besluit om je zilver te verkopen. Je zilver verkopen zonder dat je dit hebt gecontroleerd is dus zeker niet aan te raden. De kans is niet heel groot, maar het kan zijn dat je op basis van een verkeerd zilvergehalte uitbetaald krijgt. Verdiep je er dus in. 

Weeg het thuis

Wil jij je zilver inleveren, dan is het verstandig om vooraf thuis te wegen hoeveel gram of je daadwerkelijk hebt. Het gewicht bepaald namelijk de prijs wat je er uiteindelijk voor krijgt. Het kan namelijk zomaar zijn dat het gewicht op locatie wellicht iets afwijkt. Dit kan bewust zijn, maar je gaat er natuurlijk vanuit dat dit onbewust gebeurt. Om discussie te voorkomen, doe je er dus goed aan om je zilver even voor de tijd thuis op de weegschaal te leggen, zodat je weet hoeveel jij in bezit hebt. Zo weet je overigens ook direct hoeveel geld je er ongeveer voor mag verwachten en kun je op voorhand al beslissen of je het voor dat bedrag wilt verkopen. 

Controleer de actuele koersen

De koersen van grondstoffen zijn erg transparant, deze zijn online overal te vinden. Zowel voor goud, als voor zilver. Door dit vooraf even te checken, heb je voor jezelf een idee wat je er ongeveer voor terugkrijgt. Vraag dit uiteraard ook na bij de winkel waar je het inlevert. Door vooraf goed je huiswerk te doen, weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt. Het zou natuurlijk vervelend zijn, dat je achteraf het gevoel hebt dat je te weinig geld hebt gekregen. Je kunt ook nog diverse locaties met elkaar vergelijken. Het verschilt vaak per locatie wat ze terug geven, het kan zo maar zijn dat een andere locatie een hogere vergoeding geeft. 

 

Gerelateerde berichten