Deze plekken kun je maar beter vermijden!

Er zijn bepaalde plaatsen in de wereld die gewoon gevaarlijker zijn dan andere. Als je van plan bent naar een van deze steden te reizen, is het belangrijk dat je je bewust bent van de risico’s en voorzorgsmaatregelen neemt om jezelf veilig te houden.

Hier zijn vijf van de gevaarlijkste steden in de wereld, en enkele tips om ze te vermijden.

Caracas, Venezuela

Als één van de gevaarlijkste steden ter wereld is Caracas doortrokken van misdaad en geweld. Het moordcijfer is extreem hoog (139 per 100.000 inwoners), en er is een groot risico op ontvoering en beroving. Het grootste gevaar voor toeristen is dat ze het doelwit worden van misdaden als beroving of ontvoering. Geen beste plek dus en al helemaal niet om uit te kiezen als vakantiebestemming.

Kaboel, Afghanistan

Kaboel is één van de gevaarlijkste steden ter wereld, en niet voor niets. De Taliban en andere opstandige groepen zijn zeer actief in de stad, en er is een groot risico op terroristische aanslagen. Bovendien is het aantal moorden hoog (22 per 100.000 inwoners), en is er een groot risico op ontvoeringen en berovingen. Het grootste gevaar voor toeristen is dat ze het doelwit kunnen worden van misdaden als beroving of ontvoering. Het is belangrijk je altijd bewust te zijn van je omgeving en gebieden te vermijden waarvan bekend is dat ze onveilig zijn.

Lagos, Nigeria

Lagos is de op twee na gevaarlijkste stad ter wereld. De stad heeft een zeer hoog misdaadcijfer, waarbij ontvoering, beroving en mishandeling veel voorkomen. Er zijn bepaalde gebieden van Lagos die bijzonder gevaarlijk zijn, dus het is belangrijk je bewust te zijn van je omgeving en deze gebieden te vermijden, vooral ‘s nachts. Het is ook belangrijk voorzorgsmaatregelen te nemen tegen zakkenrollers en andere kruimeldieven. als één van de gevaarlijkste steden ter wereld en waar je als toerist op moet letten.

Karachi, Pakistan

Karachi, Pakistan is de op drie na gevaarlijkste stad ter wereld. De stad heeft een hoog misdaadcijfer, waarbij ontvoering, beroving en mishandeling veel voorkomen. Er zijn bepaalde gebieden in Karachi die bijzonder gevaarlijk zijn, dus het is belangrijk je bewust te zijn van je omgeving en deze gebieden te vermijden, vooral ‘s nachts. Het is ook weer belangrijk voorzorgsmaatregelen te nemen tegen zakkenrollers en andere kruimeldieven. Misschien wil je deze plek liever overslaan als vakantieadres.

Mogadishu, Somalië

Mogadishu in Somalië is de vijfde gevaarlijkste stad ter wereld. De stad wordt gecontroleerd door Al-Shabaab, een terroristische groepering, en er is een hoog risico op ontvoering, beroving en aanranding. Bovendien is het aantal moorden hoog (24 per 100.000 inwoners), en is er een groot risico op terroristische aanslagen. Het grootste gevaar voor toeristen is dat ze het doelwit kunnen worden van misdaden als ontvoering of beroving. Het is uiteraard ook weer belangrijk je altijd bewust te zijn van je omgeving en gebieden te vermijden waarvan bekend is dat ze onveilig zijn.

Een reis naar één van deze steden gaan kan dus zeer gevaarlijk zijn. Als je toch één van deze steden moet bezoeken, neem dan voorzorgsmaatregelen om je tegen criminaliteit te beschermen zoals het vermijden van risicovolle gebieden, voorzorgsmaatregelen nemen tegen zakkenrollers en andere kruimeldieven, en altijd op je hoede zijn voor je omgeving.

Blijf veilig!

Gerelateerde berichten